Ketepi soal politik, fokus kebajikan rakyat di Parlimen

Ketepi soal politik, fokus kebajikan rakyat di Parlimen

KUALA LUMPUR,. Persidangan khas Parlimen yang dijadual mulai 26 Julai ini harus memberi tumpuan penuh kepada urusan berkaitan kebajikan rakyat dan bukannya hal politik kepartian yang boleh menggugat kestabilan kerajaan.

Ketua Angkatan Bersatu Anak Muda (Armada) Nasional Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal berkata sebarang tindakan membawa usul undi tidak percaya kepada Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin hanya akan mengundang kepada Pilihan Raya Umum (PRU) lebih awal, ketika negara sedang berdepan dengan kes COVID-19 yang semakin membimbangkan.

“Kita semua tahu, kita perlukan PRU, tetapi bukan sekarang…Armada seru semua Ahli Parlimen bersabar, bagilah Pelan Pemulihan Negara (PPN) diselesaikan…Tolonglah kita selesaikan masalah COVID-19 dahulu…kesian pada rakyat,”.

Beliau yang juga Timbalan Menteri Belia dan Sukan ditemui pemberita di sini harii ini, selepas melawat pemain drum kumpulan Caliph Buskers yang terjejas pendapatan sejak Januari 2020, susulan penularan COVID-19 di negara ini.

Pejabat Perdana Menteri dalam kenyataan pada Isnin memaklumkan persidangan khas Dewan Rakyat akan diadakan selama lima hari mulai 26 Julai manakala sidang Dewan Negara diadakan selama tiga hari bermula 3 Ogos.

— BERNAMA

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )