Abdul Halim, Michael Mujah Lihan angkat sumpah Ahli Dewan Negara

Abdul Halim, Michael Mujah Lihan angkat sumpah Ahli Dewan Negara

KUALA LUMPUR,. Ketua UMNO Bahagian Tebrau Datuk Abdul Halim Suleiman dan Ketua Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) Cawangan Murum Michael Mujah Lihan semalam mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara di hadapan Yang Dipertua Dewan Negara Tan Sri Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar.

Pelantikan Abdul Halim yang berkuat kuasa 23 Nov lepas hingga 22 Nov 2026 dan Michael bermula 11 Dis 2023 hingga 10 Dis 2026 adalah atas perkenan Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.


Sementara itu, Wan Junaidi dalam ucapannya sebelum memulakan hari kelima sidang Dewan Negara bagi membahaskan usul Rang Undang-Undang Perbekalan 2024 mengalu-alukan sumbangan perbahasan yang intelektual dan konstruktif daripada kedua-dua Senator yang baharu.

Beliau turut mengingatkan Ahli Dewan Negara supaya mengekalkan momentum yang produktif dan terus berkongsi input perbahasan dan ucapan kepada media massa, elektronik dan media sosial agar rakyat mendapat maklumat dan manfaat daripada perbahasan di dalam dewan.

–BERNAMA

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )